Grootouders betogen voor beter klimaat,
aan station in Waregem

Grootouders betoogden eerder al voor een beter klimaat, zoals in Luik.
Kos Grootouders betoogden eerder al voor een beter klimaat, zoals in Luik.
Nadat scholieren gingen betogen voor het klimaat, springen nu ook hun opa’s en oma’s op de kar. Ze verenigden zich op de Facebookpagina ‘Grootouders voor het klimaat’ en voeren op zondag 31 maart actie in Waregem.

Op de Facebookpagina ‘Grootouders voor het klimaat’ valt te lezen dat de opa’s en oma’s bezorgd zijn over de toekomst van hun kleinkinderen. ‘We willen dat politici eindelijk wakker worden en een rechtvaardig klimaatbeleid ontwikkelen.’ Er is komende zondag een vijfde klimaatmars in Brussel. Grootouders laten vooraf in Waregem hun stem horen, van 8.30 tot 9.30 uur op het plein voor het station in de Noorderlaan.

Geweldloos

Wie dat wenst, kan daarna de trein nemen om ook in Brussel te manifesteren, maar dat is niet verplicht. ‘We roepen alle geïnteresseerden uit de ruime regio op – oud en jong, en verenigingen – om te komen. Laat zondagochtend massaal jullie stem horen in Waregem’, zeggen de organisatoren. ‘En kom gerust ook met uw kinderen’, aldus de grootouders.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.