Geïntoxiceerd, meneer de rechter? Dat komt door mijn gastric bypass

Bij een gastric bypass maakt de chirurg de maag kleiner en wordt het spijsverteringskanaal omgelegd.
thinkstock Bij een gastric bypass maakt de chirurg de maag kleiner en wordt het spijsverteringskanaal omgelegd.

Tanja P., een vrouw uit Desselgem, staat voor de politierechter omdat ze vluchtmisdrijf pleegde nadat ze in haar eigen gemeente een geparkeerde Mercedes aanreed. Dat gebeurde vorig jaar. Een getuige kon echter de nummerplaat noteren van haar wagen. Toen de politie even later aan de woning van Tanja P. arriveerde, vonden ze daar het beschadigde voertuig. De bestuurster ontkende de aanrijding. Ze legde een positieve ademtest af maar beweerde bij hoog en bij laag dat ze niet geïntoxiceerd was toen ze zich in het verkeer bevond. Toen de agenten haar nog eens confronteerden met de positieve test, gaf ze toe. “Maar die intoxicatie is het gevolg van mijn gastric bypass”, liet ze optekenen. Ook voor de rechtbank hield haar advocaat vol dat de maagverkleining de oorzaak was van de positieve ademtest. De rechter leek moeite te hebben om dat te geloven. Hij velt vonnis op 25 februari.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steve Wildemeersch

    inderdaad dat klopt nochtans... Mensen met Bypass zijn meestal al dronken na 2 glazen wijn. Natuurlijk is het wel zo dat je je er niet kan achter wegsteken want je weet dat dus hou je maar beter rekening mee denk ik dan...