Geen diervriendelijk vuurwerk op Waregem Koerse: “Anders houden we nog 500 bezoekers over”

Voor huisdieren betekent klassiek vuurwerk veel angst en stress, maar op Waregem Koerse komt er geen diervriendelijk vuurwerk.
Getty / De Freine Voor huisdieren betekent klassiek vuurwerk veel angst en stress, maar op Waregem Koerse komt er geen diervriendelijk vuurwerk.
Het wandelevenement Lichtjes aan de Leie in Sint-Eloois-Vijve werkt sinds de editie in 2019 met diervriendelijk vuurwerk. Maar diervriendelijk vuurwerk wordt straks niét ingezet op andere evenementen zoals Waregem Koerse.

Waregem Koerse wordt traditioneel afgesloten met een spectaculair vuurwerk boven de vijvers naast het Regenboogstadion. “Als we daar diervriendelijk vuurwerk inzetten, houden we er nog 500 bezoekers over in plaats van de ruim 10.000 nu”, stelde burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) op de gemeenteraad na een vraag van raadslid Hilde Malfait (Groen). “Diervriendelijk vuurwerk past perfect in een concept zoals Lichtjes aan de Leie. Maar tijdens evenementen zoals Waregem Koerse mis je de effecten van een klassiek vuurwerk.”