Fietsster (72) toch overleden na ongeval met vrachtwagen

Het slachtoffer kwam onder de vrachtwagen terecht.
Hans Verbeke Het slachtoffer kwam onder de vrachtwagen terecht.
De 72-jarige fietsster uit Waregem die op 5 augustus in de Holstraat in Waregem onder een vrachtwagen terecht kwam, is na negen dagen uiteindelijk toch in het UZ Gent overleden. Annie Vermeulen was pas een jaar weduwe en laat twee zoons Francky en Andy na.

Op maandagochtend 5 augustus wandelde Annie met haar fiets aan de hand ter hoogte van het zebrapad aan de Holstraat. Een vrachtwagen die van de rotonde aan ’t Leeuwke kwam en de Holstraat wou inrijden, merkte haar niet op. Ze kwam onder de vrachtwagen terecht en liep levensgevaarlijke verwondingen op. De brandweer gebruikte een luchtkussen om de vrachtwagen op te tillen en haar te bevrijden. Uiteindelijk overleed Annie toch op 14 augustus in het UZ Gent. Ze was lid van Okra en Femma Carmel Waregem. Bijna precies een jaar geleden, op 21 augustus, overleed nog maar haar echtgenoot Willy Declerck. “Precies op zijn sterfdatum zal ons moeder nu worden begraven”, klinkt het bij zoon Andy. “In één jaar tijd zijn mijn beide ouders overleden. Op het overlijden van mijn pa na ziekte konden we ons voorbereiden, op de plotse dood van mijn moeder niet. Na het ongeval kwam ze nooit meer bij bewustzijn. We konden jammer genoeg geen echt afscheid meer nemen. Dat doet pijn. Ons moeder zorgde altijd voor ons vader en was graag onder de mensen. Met Okra en Femma ging ze graag op daguitstap.”

Annie Vermeulen stierf aan de gevolgen van een ongeval.
RV Annie Vermeulen stierf aan de gevolgen van een ongeval.

De uitvaartdienst zal in de parochiekerk Heilige Familie op ’t Gaverke plaatsvinden, woensdag 21 augustus om 10u. Wie haar nog een laatste groet wil brengen, kan terecht in het funerarium Amez in de Olmstraat 15 in Waregem.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.