Fietsers bereiken Noordkaap: “Ruim 4.000 euro tegen kanker”

Thibaut bij een Noordkaap-verkeersbord.
‘Cycling to the North Cape’ Thibaut bij een Noordkaap-verkeersbord.
Fietsers Jeroen Van Belleghem (26) uit Waregem en Thibaut Taelman (26) uit Kerkhove hebben de Noordkaap bereikt na een fietstocht van zo’n 3.400 kilometer. Ze fietsten voor Kom op tegen Kanker. Jeroen verloor zijn vader aan kanker, Thibaut zijn grootvader. “We zitten nu al aan ruim 4.000 euro voor Kom op tegen Kanker, wat meer is dan onze verwachtingen”, vertellen ze.

De twee twintigers vertrokken op 29 juni in Waregem richting het hoge noorden. Ondertussen hebben ze hun eindpunt bereikt: “De laatste 30 kilometer waren eerder heroïsch. Het was ijskoud, er hing mist en het regende. Het was zo erg dat we naar elkaar moesten bellen om te weten waar we elkaar konden vinden, op 300 meter van elkaar.”

Viering in café Bananas

Het duo werd aan de Noordkaap opgewacht door de ouders van een van hen. Ze brengen de fietsers met de mobilhome terug naar huis. “De grootste uitdaging was elke dag minstens 110 kilometer fietsen, zonder rustdagen”, vertelt Thibaut. “En voor Jeroen was het groot toilet in de wildernis een uitdaging. Zeker in het noorden, zonder bomen en met veel muggen (lacht).” Wie de twee helden wil feliciteren, kan dat op vrijdag 2 augustus. Dan houden ze vanaf 18 uur een ‘apéro’ in café Bananas in de Olmstraat. De opbrengst van de ‘apéro’ gaat naar Kom op tegen Kanker. Hun avontuur herbeleven kan op hun Instagram- of Facebookpagina: Cycling to the North Cape.

Thibaut en Jeroen aan de eindbestemming.
‘Cycling to the North Cape’ Thibaut en Jeroen aan de eindbestemming.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patricia Libert

    Dikke proficiat respect voor jullie prestatie ❤️