Ex-vriendinnen schetsen verschillend beeld van moordverdachte Boerjan

Op het moordproces tegen Eddy Boerjan (48) uit Blankenberge kwamen gisterenmorgen twee van zijn ex-vriendinnen getuigen. Boerjan bracht op 17 september 2015 zijn ex Petra Vanaerde (44) uit Waregem om het leven met verschillende messteken in zijn appartement in de Koninglaan. Het slachtoffer zou de man uitgelachen hebben met zijn belabberde bedprestaties.

Een 44-jarige vrouw uit Brugge vertelde hoe ze ooit aangevallen werd door Boerjan op de Markt van Brugge. "Omdat ik me niet veilig voelde, vroeg ik een collega me die dag naar huis te brengen. Plots dook mijn ex op en gaf hij mijn collega enkele klappen. Toen ik vroeg om te stoppen, kreeg ik ook slaag. Ik zei hem dat de politie er snel zou staan, waarop hij antwoordde dat het dan te laat zou zijn."


Ook de vrouw werd ooit door Boerjan bedreigd met een mes. "Hij wilde weglopen met mijn spaarpotje om te gaan gokken. Ik zei dat ik van hem wilde weggaan en toen begon hij plots te zwaaien met een mes."

Spijt

Een andere ex-vriendin van de beklaagde schetste dan weer een compleet ander beeld. "Wij hadden twintig jaar geleden een latrelatie. Mij heeft hij nooit iets misdaan", getuigde ze. "Toen ik las in de krant wat hij gedaan had, kon ik het eerst niet geloven. Hij was niet de persoon om zo'n feiten te plegen. Ik ga nog altijd op bezoek in de gevangenis. Daar vertelde hij me dat hij enorm veel spijt heeft."


Op 16 april vinden de pleidooien plaats. Eddy Boerjan riskeert dertig jaar cel voor moord. De verdediging zal betwisten dat hij de feiten met voorbedachten rade heeft gepleegd. (SDVO)