Ex-uitbater Funcafé belooft rechter: "Ik zal geen café meer openhouden"

Ex-uitbater van het bekende Waregemse Funcafé Geert Titeca (41) riskeert een beroepsverbod van vijf jaar en een celstraf van 10 maanden voor misbruik van vennootschapsgoederen en gesjoemel met faillissementen. "Ik zal geen café meer houden", beloofde hij de rechter gisteren.

In 2012 en 2014 gingen twee venootschappen van Titeca failliet. Volgens de curator maakte Titeca in enkele jaren tijd een put van maar liefst 337.000 euro. De vennootschap achter het Funcafé aan het station kampte met een put van maar liefst 269.000 euro. Titeca wordt ervan verdacht dat hij de vennootschap heeft leeggezogen via overschrijvingen naar privérekeningen. Volgens het openbaar ministerie verduisterde hij ook een Audi Q5. Naast een beroepsverbod van vijf jaar riskeert de man ook een celstraf van tien maanden. "Je hebt er in enkele jaren tijd toch wel een boeltje van gemaakt", vond ook de rechter. Zelf vroeg Titeca de vrijspraak.

'Zelfs erfdeel geïnvesteerd'

"Ik ben koppig, naïef en slordig geweest", gaf hij zelf toe. "Maar ik heb er alles aan gedaan om de zaak te redden. Ik investeerde er zelfs mijn erfdeel in. Na mijn eerste twee faillissementen (van studentencafé Stad Brugge in Gent en The Lucky Seven Express in Waregem) heb ik alle schulden terugbetaald. En die Audi is van mijn vader en heeft niets met de faillissementen te maken."


Het faillissement van Funcafé betekende voor Titeca het einde van een leven in de horeca. Hij is in Waregem ook gekend als voorzitter van de supportersfederatie van Zulte-Waregem. Uitspraak op 6 juni. (LSI)