Emma (15) overwint lymfeklierkanker en doet nu mee aan Waregem Koerse: “Ik maak mijn droom waar”

Waregem Koerse 2019
sfeerbeeld massa
Henk Deleu Waregem Koerse 2019 sfeerbeeld massa
Emma Veracx (15) uit Westrozebeke,  die sinds oktober 2018 van lymfeklierkanker is genezen, nam dinsdagnamiddag deel aan Waregem Koerse. De tiener deed op uitnodiging van het bedrijf Petit Baron uit Nieuwpoort (artisanale pannenkoeken en wafels, red.) mee aan de Pro-Am Horse Race for Charity. Een nieuwe drafren in dubbele sulky op Waregem Koerse, over een afstand van 1.800 meter, waarvan de opbrengst enkel naar goeie doelen gaat.

Make-A-Wish sprong mee in de bres voor Emma. De non-profitorganisatie vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. “Het is altijd al een droom geweest om aan Waregem Koerse mee te doen”, vertelt ze. “Mijn mama had vroeger een stal van dravers in Passendale. Ik kreeg zo de liefde voor paarden mee. Het was impressionant om al die mensen te zien op de hippodroom. En om ze te horen roepen, terwijl de race bezig was. Het was heel spectaculair. Ik kreeg er kippenvel van en ben nu nog aan het trillen”, aldus Emma Veracx.

Stephex wint

De Pro-Am Horse Race for Charity werd gewonnen door het bedrijf Stephex. De Stephex Group is actief in de hippische sector, als sportstal en handelsstal in topsportpaarden. Maar ook als als constructeur van paardenvrachtwagens en van motorhomes. Stefanie Robberecht (43) uit Hooglede reed mee voor Stephex. Haar man is vertegenwoordiger voor Stephex. “Ik was vooraf heel bang en wou eigenlijk niet deelnemen”, vertelt ze. “Maar eens we vertrokken waren, nam de adrenaline het over en viel de angst weg. Het was super”, aldus Stefanie. Het winnende bedrijf Stephex steunt Rode Neuzendag. Volgende goeie doelen vallen ook in de prijzen: Mivalti, Make-A-Wish (twee keer), Mediclowns, Dominiek Savio en Benin.

De nieuwe drafren in dubbele sulky: de Pro-Am Horse Race for Charity, voor goeie doelen.
Henk Deleu De nieuwe drafren in dubbele sulky: de Pro-Am Horse Race for Charity, voor goeie doelen.
Emma Veracx wilde altijd al eens deelnemen aan Waregem Koerse. Make-a-Wish deed haar wens in vervulling gaan.
Henk Deleu Emma Veracx wilde altijd al eens deelnemen aan Waregem Koerse. Make-a-Wish deed haar wens in vervulling gaan.
Er namen ook bekende Vlamingen deel, zoals Justine Dejonckheere.
Henk Deleu Er namen ook bekende Vlamingen deel, zoals Justine Dejonckheere.
En ook Mathias Coppens was erbij.
Henk Deleu En ook Mathias Coppens was erbij.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.