Eerste namen circuleren voor hotel

VANAF NAJAAR KANDIDATUREN WELKOM VOOR VASTGOEDPROJECT AAN STADION

Het hotel wordt gebouwd boven de uitrit en de parking van Waregem Expo.
Foto Anckaert Het hotel wordt gebouwd boven de uitrit en de parking van Waregem Expo.
Vanaf dit najaar kunnen immospecialisten hun kandidatuur indienen voor een vastgoedproject met een commerciële ruimte, een hotel en een appartementsgebouw vlakbij het Waregemse Regenboogstadion. "We geven de voorkeur aan één ontwikkelaar de drie luiken op de site realiseert", zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V), die het betreurt dat er al namen van geïnteresseerden uitlekken.

Er circuleren namen van kandidaten, onder meer de zaakvoerders van het Parkhotel in Kortrijk, in samenwerking met ontwikkelaars ION en Alheembouw. Vastgoedspecialisten Matexi en Vanhaerents zouden, naar verluidt, eveneens interesse hebben. "Maar ik vind het eigenlijk spijtig dat al namen genoemd worden", zegt Vanryckeghem. "Projectontwikkelaars kunnen zich pas vanaf dit najaar officieel kandidaat stellen. Het kan echt nog alle kanten uit."


Dat het stadsbestuur plannen heeft met de site, is al langer geweten. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd al aangepast. Het stadsbestuur denkt aan een gebouw met zestig appartementen aan de kant van de brug over de vijver. Waar de voormalige camping gelegen was, zou een commerciële ruimte komen voor één grote winkel. Aan de overkant van de weg, vlak naast en deels op de parking van Waregem Expo, komt een hotel, met een 40 tot 50-tal kamers.

Te weinig kamers

"Waregem telt te weinig hotelkamers", zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem, die al een tijdje pleit voor de komst van een nieuw hotel. "Nu moeten mensen die hier willen overnachten, nog te vaak uitwijken naar Gent of Kortrijk. Het hotel zal een ideale ligging hebben aan Waregem Expo vlakbij het stadscentrum, op 2 minuten van de E17, op 10 minuten rijden van Kortrijk Xpo en 20 minuten van Flanders Expo."


De opbrengst van de verkoop van de grond, die eigendom is van de stad, gaat naar de verbouwing en uitbreiding van het Regenboogstadion. "We willen de werken aan het Regenboogstadion, goed voor een totale investering van 25 tot 30 miljoen euro, financieel ondersteunen. Door de grondverkoop zal de belastingbetaler dat echter niet rechtstreeks voelen."

Poort van Waregem

De stad wil de voorkeur geven aan projectontwikkelaars die zowel de appartementen, het hotel als de commerciële ruimte samen willen realiseren. "Dit project wordt als het ware de 'poort' van Waregem, we vinden het esthetische aspect dus ook bijzonder belangrijk. Dat de drie elementen dus ook als het ware één geheel vormen, is erg belangrijk."


Het bestek wordt goedgekeurd in de gemeenteraad van oktober of november. Vanaf dan kunnen kandidaten zich melden. "In de eerste helft van volgens jaar zal voornamelijk de 'planningsfase' plaatsvinden, in de tweede helft verwachten we dat de realisatie van start zal kunnen gaan. Een opening wordt iets voor 2018 of zelfs 2019."