Duo terecht voor verkeersagressie tegen brandweerman

Het slachtoffer had na zijn shift nog zijn brandweerpak in de auto aan.
photo_news Het slachtoffer had na zijn shift nog zijn brandweerpak in de auto aan.
Een duo uit Wevelgem moest zich voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor (verkeers-)agressie tegen een Waregemse brandweerman. Eén van hen daagde niet op voor het proces.

Op 25 augustus 2017 had de brandweerman rond 20.30 uur er net zijn shift opzitten toen hij met zijn tienerdochter in de auto naar huis reed. Aan feestzaal Ter Torre op ’t Gaverke verlieten Geoffrey L. en Tom L. uit Wevelgem net de horecazaak. L. was duidelijk opgefokt en gooide een verkeersbord voor de auto van de brandweerman op de weg en sloeg op het voertuig. Toen de brandweerman halt hield en uitstapte om verhaal te halen, werkte Tom L. hem met een voetveeg tegen de grond. Geoffrey L. haalde nog een matrak uit de wagen maar Tom L. kon verhinderen dat zijn vriend het wapen gebruikte. Ze stapten in de wagen en reden weg. Geoffrey L. daagde niet op de rechtbank op. Tom L. deed dat wel en vroeg de vrijspraak. “Ik wou Geoffrey naar huis brengen omdat hij na een ruzie in de feestzaal agressief was”, vertelde hij aan de rechter. “Alles wat ik heb gedaan was om verdere escalatie van de ruzie te vermijden.” De brandweerman liep bij de schermutseling een gebroken pols op. Vonnis op 27 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.