Buitengezet door vriendin: Waregemnaar (33)
begint drugs te verhandelen

Alleen Frederik W. daagde op in de rechtbank, de andere beklaagden gaven verstek.
Alexander Haezebrouck Alleen Frederik W. daagde op in de rechtbank, de andere beklaagden gaven verstek.
Frederik W. uit Waregem riskeert twee jaar cel omdat hij betrapt werd op het dealen van drugs. De man kwam in beeld tijdens een onderzoek waarbij ook twee anderen terechtstaan. Zij gaven verstek op de rechtbank.

De politie voerde een onderzoek naar Oilid A., nadat ze een tip had gekregen dat hij cannabis verkocht. Zo kwam de politie ook twee andere verdachten op het spoor: Frederik W. en Nicky M.B. Bij die laatste werden tijdens een huiszoeking in november 2018 onder meer een rugzak met tien zakjes cannabis en precisieweegschaaltjes aangetroffen. Toen de politie binnenviel in het pand, bleek Frederik W. daar aanwezig. Een huiszoeking bij hem leverde ook resultaat op: de speurders namen ruim 200 gram cannabis in beslag. W. bekende dat hij dagelijks gebruikt, maar ook verkoopt. Eén keer per maand bevoorraadde hij zich. De man begon zijn handeltje nadat zijn vriendin hem had buitengezet en hij zonder inkomen was gevallen.

Grote sommen

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Frederik W. met zijn handeltje in enkele jaren tijd 50.000 euro winst gemaakt. Oilid A. zou voor zo'n 18.000 euro verkocht hebben. De derde beklaagde zou het minst hebben verdiend, namelijk 1.500 euro. Die sommen worden mogelijk verbeurdverklaard. Voor Oilid A. eist de openbare aanklager twaalf maanden cel (waarvan de helft met uitstel), voor Nicky M.B. twaalf maanden. Beiden riskeren ook een boete van 1.000 euro. Voor Frederik W. is dat 1.500 euro. Vonnis op vrijdag 16 augustus.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.