Bewoners woonzorgcentrum haken en breien voor premature kindjes

De bewoners van woonzorgcentrum De Karmel in Waregem hebben een jaar lang mutsen, sokjes en vlinders gehaakt en gebreid voor vzw Kleine Ella.
De Karmel De bewoners van woonzorgcentrum De Karmel in Waregem hebben een jaar lang mutsen, sokjes en vlinders gehaakt en gebreid voor vzw Kleine Ella.
De bewoners van woonzorgcentrum De Karmel in Waregem hebben een jaar lang mutsen, sokjes en vlinders gehaakt en gebreid voor vzw Kleine Ella. Vzw Kleine Ella laat professionele fotografen premature kindjes fotograferen tijdens hun verblijf in de neonatologie. Zo krijgen ouders een mooie herinnering aan een moeilijke periode in hun leven.

Om de werking te ondersteunen verkoopt Kleine Ella gehaakte vlinders. Sharon Messiaen, ergotherapeute in WZC De Karmel leerde vzw Kleine Ella kennen via een vriendin. “Nadat ik het verhaal bracht tijdens het krantenuurtje bij onze bewoners, wilden zij graag iets voor de vzw doen. En zo zijn we gestart met het haken van vlinders.” Aan het assortiment werden algauw breiwerkjes zoals mutsen, sokjes, poncho’s en octopussen toegevoegd. Ook de collega’s van het lokaal dienstencentrum in Heestert sloten aan bij de actie.” De werkjes werden zaterdag overhandigd aan de vzw Kleine Ella.