Bestelwagen van mobiele frituur ‘Boefferke’ brandt uit

De bestelwagen van mobiele frituur Boefferke brandt uit.
Alexander Haezebrouck De bestelwagen van mobiele frituur Boefferke brandt uit.
Langs de Deerlijkseweg tussen Deerlijk en Waregem vatte vrijdagmorgen omstreeks 8.30 uur een bestelwagen van de mobiele frituur Boefferke vuur. “Ik was mijn dochter naar school aan het brengen toen er plots rook vanonder de motorkap kwam”, vertelt bestuurder Bram Vandewalle. 

Bram Vandewalle reed in de Deerlijkseweg vanuit Deerlijk in de richting van Waregem toen het ter hoogte van de Harelbekestraat plots fout ging. “Plots kwam er rook vanonder de motorkap”, vertelt Bram Vandewalle. “Ik heb me meteen aan de kant gezet, samen met mijn dochter uit de auto gesprongen en de hulpdiensten gebeld. In afwachting probeerde ik de motorkap open te doen, maar dat ging heel moeilijk. Samen met mensen uit de buurt hebben we twee poederblussers uitgespoten, maar dat hielp niet. In vijf minuten stond de bestelwagen in lichterlaaie.” De hulpdiensten snelden ter plaatse maar konden niet verhinderen dat de motorkap en de bestuurderscabine volledig in vlammen opgingen. Ook de poort van een woning waar Bram zijn bestelwagen naast had geparkeerd, liep schade op. “De bestelwagen is van een mijn medevennoot, hij is ook onderweg naar hier.” Door de brand was de Deerlijkseweg tussen Deerlijk en Waregem een tijdlang volledig afgesloten voor het verkeer. 

De bestelwagen van mobiele frituur Boefferke brandt uit.
Alexander Haezebrouck De bestelwagen van mobiele frituur Boefferke brandt uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.