Alle speelterreinen vanaf deze zomer rookvrij

De stad Waregem gaat vanaf komende zomer voor rookvrije speelpleinen. Er komt op elk speelterrein een bord met ‘hier speel ik rookvrij’ op. Aan rokers wordt gevraagd om op deze kindvriendelijke plaatsen niet te roken of enkel verderop, uit het zicht.

Waregem is pilootstad binnen de nieuwe maatschappelijke beweging Generatie Rookvrij om kinderen en jongeren te beschermen tegen de verleiding om te beginnen roken. Doel is een eerste rookvrije generatie te creëren. Er is nog veel werk, want elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Ook passief roken is slecht voor de gezondheid, zelfs in de buitenlucht. En zeker wanneer je tot op een korte afstand van een brandende sigaret komt. “Kinderen en jongeren moeten zich veilig en gezond amuseren”, zeggen schepen van Preventie en Gezondheid Joost Kerkhove (CD&V) en burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). “Weg met de vieze rook, het risico op brandwonden of peuken die door kinderen opgepakt worden en in de mond gestopt.” Eerder werden alle scholen in Waregem rookvrij gemaakt. Omdat kinderen het recht hebben om rookvrij op te groeien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.