Acht maanden cel voor man (48) die vriendin sloeg en bedreigde met mes in café

Rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Rechtbank van Kortrijk.
Een 48-jarige man uit Waregem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, omdat hij zijn vriendin heeft geslagen. Ze kregen ruzie in het café dat ze toen uitbaatten. Hij bedreigde haar zelfs met een mes. 

Op 19 maart ontstond een discussie en een schermutseling tussen Jurgen B. (48) en zijn vriendin in het café dat ze toen nog openhielden in Zwevegem. Een getuige die aan de bar zat, verwittigde de politie. Hij zei dat beklaagde op het slachtoffer was gaan zitten nadat ze was gevallen tegen de bingomachine en haar slagen gaf. De vrouw liep daarna weg en nam een mes. Haar partner slaagde erin om het mes af te nemen en bedreigde haar ermee.

De politie stelde bij aankomst tal van verwondingen vast bij de vrouw, die bij haar eerste verhoor het verhaal van de getuige bevestigde. Zij trok nadien haar verklaringen in en zei dat de verwondingen door een val van de trap kwamen. Jurgen B. stelde dat hij volledig onterecht voor de rechter stond. “Die klant was zat, had een oogje op mijn vriendin en heeft zaken verteld die niet klopten”, zei hij. “Is die verklaring dan zo geloofwaardig?” Jurgen B. moest wel toegeven dat ook hij en zijn vriendin die avond zwaar hadden gedronken. Het openbaar ministerie, dat 18 maanden cel vroeg voor de man, was niet opgezet met de ontkenning voor de rechter. “We zien wel vaker dat verklaringen van intrafamiliaal geweld nadien onder druk van de partner bijgesteld worden. Er is genoeg bewijsmateriaal.” De rechter geloofde de uitleg van Jurgen B. niet en veroordeelde hem toch. Naast de gevangenisstraf moet hij ook een geldboete van 400 euro betalen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.