700 leerlingen planten nieuw bos aan

De leerlingen hielpen massaal bij het aanplanten van het nieuwe Schoondalbos in Sint-Eloois-Vijve.
Henk Deleu De leerlingen hielpen massaal bij het aanplanten van het nieuwe Schoondalbos in Sint-Eloois-Vijve.
Zo’n 700 leerlingen van Waregemse scholen hebben vrijdag de eerste bomen en struiken geplant voor wat het Schoondalbos moet worden op een perceel van acht hectare groot. In totaal moeten maar liefst 17.000 bomen en 12.000 struiken geplant worden. 

De leerlingen trokken hun laarzen aan om bomen te planten op het modderige terrein tussen Vijve-Trakel, de Leiegoeddreef, de Expresweg en de Hoevelaan in Sint-Eloois-Vijve. Het Schoondalbos wordt het nieuwe open stadsrandbos van Waregem en Wielsbeke. Het perceel van acht hectare groot werd in 2005 al aangekocht door Natuur en Bos. Er was wel afgesproken dat de vorige eigenaar tot oktober het perceel mocht gebruiken. “Het is een heel werk om al die bomen en struiken te kunnen planten”, zegt Xavier Coppens van Natuur en Bos. “Gelukkig zijn de leerlingen heel enthousiast om mee te helpen. Door de regen is het wat modderig, maar dat vinden ze wel leuk.” In de voormiddag kwamen er 350 leerlingen helpen, in de namiddag nog eens 330. Zaterdag komen er tussen 10 uur en 15 uur ook nog eens meer dan 100 vrijwilligers helpen om het bos aan te planten. “De rest planten we dan zelf.”

Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) kwam ook een handje meehelpen.
Alexander Haezebrouck Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) kwam ook een handje meehelpen.

Belgische boompjes

Er zijn heel wat boomplantacties in deze periode en daar komt ook af en toe kritiek op. Zo zouden veel bomen uit het buitenland komen. Niet in Sint-Eloois-Vijve. “Deze boompjes zijn allemaal van Belgische makelij”, zegt Xavier Coppens van Natuur en Bos. 

Het terrein was erg modderig, maar daar trokken de leerlingen zich niks van aan.
Henk Deleu Het terrein was erg modderig, maar daar trokken de leerlingen zich niks van aan.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Claudine Claerbout

    Zeer mooi initiatief om Co2 tegen te gaan. Proficiat aan de leerlingen en stad Waregem. Mag dit een voorbeeld mag zijn voor Vlaanderen. Veel beter dan het invoeren van nutteloze LEZ-zones, deze LEZ -zones treffen de arme bewoners, kleine zelfstandigen en zijn enkel maar om het geld te doen. Super!