10.000 bezoekers op derde oldtimerbeurs

TWEE DUURSTE WAGENS WERDEN VLOTJES VERKOCHT

Heel wat volk kwam een kijkje nemen en de oldtimers bewonderen.
Henk Deleu Heel wat volk kwam een kijkje nemen en de oldtimers bewonderen.
De derde editie van het Waregem Oldtimer Event, een oldtimerbeurs waar alle wagens ook effectief gekocht kunnen worden, heeft een recordaantal bezoekers gelokt. Er kwamen zich net geen 10.000 bezoekers vergapen aan de 120 oldtimers die er geshowd werden. De twee duurste wagens, van 1,5 miljoen en 1 miljoen euro, werden vlotjes verkocht.

Het hele weekend was het gezellig druk op de oldtimerbeurs van organisator Wim Soenens. Gisterennamiddag stond er zelfs even een lange wachtrij tot buiten. "Wellicht zal het weer er voor iets tussen zitten", zegt Soenens. "Dat was niet al te best, en dan klinkt een indoorbeurs wel aantrekkelijk. Maar ik durf er ook van uit gaan dat we na de twee vorige edities echt wel een goeie reputatie hebben opgebouwd. De voorbije edities hadden we vooral een publiek uit de ruime regio, maar deze keer kwamen de bezoekers toch wel van een stuk verder, vanuit Antwerpen en Limburg en Frankrijk."

De gele Lamborghini Miura was één van de blikvangers.
Henk Deleu De gele Lamborghini Miura was één van de blikvangers.

Blikvangers

De twee waardevolste wagens waren ongetwijfeld de Lamborghini Miura uit 1969, die zo'n 1,5 miljoen euro waard is, en de Delahaye uit 1948, waar je 1 miljoen euro voor moet neertellen. De Miura was al verkocht nog voor de beurs van start ging, aan een Italiaanse investeerder.


De Delahaye werd verkocht tijdens de beurs zelf. "Aan een Belg uit Monaco", zo licht Soenens een tipje van de sluier op. "Maar onder voorbehoud wel, hij wilde er eerst nog een testrit mee maken na dit weekend om te zien of die wel soepel rijdt. Blijkbaar wil hij er dus wel mee rondrijden, en 'm niet gewoon maar in een garage zetten als investering." Met deze twee duurste wagens van 1,5 miljoen euro en 1 miljoen euro, en alle andere 118 wagens op zijn minst al 10.000 euro waard, stond in elk geval heel wat kapitaal samen in Waregem Expo. Er werden dan ook heel wat extra veiligheidsmaatregelen genomen: er waren buiten de openingsuren van de beurs bewakingsagenten met honden aanwezig om de auto's te bewaken, de organisatie had een alarmsysteem voorzien én er was een nauw contact met de politie.


"Overdag hadden we ook heel wat medewerkers die 'anoniem' een oogje in het zeil hielden, om te vermijden dat er schade werd aangericht aan de wagens. Hoeveel dat er waren en hoe we precies te werk gingen, dat hangen we liever niet aan de grote klok", zegt Wim Soenens.


De knalgele Lamborghini kon op veel bekijks rekenen. Onder meer Koen Debaere en Bert Ameye uit Deerlijk kwamen hun ogen uitkijken (foto). "Mijn schoonbroer is echt een liefhebber van oldtimers. Hij woont in Luxemburg, maar toen hij hoorde dat ik zou komen vandaag, wist hij me te zeggen dat een van zijn lievelingswagens hier zou staan. Deze dus."


"Het was misschien wel iets voor mij geweest, mocht het niet van dat opvallende gele kleur zijn', grapt Koen.