"Dag om te bleiten en één om in te kaderen"

MATTHIAS LEGLEY (WAREGEM) TERUG VAN RONDE VAN TUNESIË

Matthias Legley.
VDB Matthias Legley.
Matthias Legley (Veranclassic-Ago) schreef dinsdag de slotrit van de Ronde van Tunesië, een rittenkoers categorie 2.2, op zijn naam.

Wielrennen

"Het was een waaierrit", verduidelijkt Waregemnaar Legley. "Aanvankelijk waren al de renners van de ploeg mee, maar na een lekke band keerde onze Duitser Mayer niet meer terug. De rest van de koers bleven we met circa twintig voorop. Op 35km van de streep begon iedereen te demarreren, maar alles liep weer samen. Tot op 10km van het einde een Marokkaan sprong. Ik zag dat iedereen op zijn tandvlees zat. Ik reed naar die Marokkaan toe. In de finale probeerden we elk om beurt elkaar te verrassen, maar dat lukte niet. De Marokkaan drong me de laatste kilometer de kop op. In de sprint ging hij eerst over mij, maar de laatste 50m kon ik hem remonteren."


Voor Veranclassic-Ago verliep de dag voordien minder goed. Justin Jules, de Franse sprinter en winnaar van de tweede rit, verloor zijn leiderstrui. "Een dag om in te kaderen werd voorafgegaan door een dag om te bleiten", zucht Legley. "Ik stond mijn wiel af, toen Justin lek reed en het peloton net in drie stukken lag, maar we slaagden er niet meer in terug te keren tot bij de eerste groep." (FHN)