Wanhopige man dringt kringloopwinkel binnen

Baert Marc
Een man uit Halle riskeert 8 maanden cel voor een diefstal uit een kringloopwinkel. “Ik was ten einde raad. Ik had zelfs geen geld meer om mijn zoontje te onderhouden”, klonk het tegen de politie.

In de nacht van 26 op 27 april 2017 hoorde een buurtbewoner veel lawaai vanuit het terrein van de kringloopwinkel. Hij ging een kijkje nemen en zag een man materiaal in zijn wagen inladen. De gealarmeerde politie was nog net op tijd om hem op heterdaad te betrappen. In de wagen had hij al twee fototoestellen, een uurwerk, parfum en een afstandsbediening gelegd. “Ik heb niks van geld meer. Ik kan zelfs mijn zoontje van 1 niet meer voeden”, verontschuldigde hij zich meteen tegen de politie, “ik ben ten einde raad en daarom dacht ik hier wat te vinden.” Het parket toonde begrip voor de situatie van de man. “Ik had graag een straf met probatie-uitstel gevorderd, zodat we hem konden opvolgen en helpen. Omdat hij verstek geeft kan ik niet anders dan een effectieve celstraf van 8 maanden vorderen. Als hij verzet aantekent kunnen we dan nog zien wat het beste is voor hem.” Uitspraak op 25 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.