Walking dinner van 700 meter lang

ZESTIG CULINAIRE KRAAMPJES VOOR VIJFDE EDITIE HAPJE TAPJE

De grootste culinaire openluchtmarkt van onze regio is zaterdag aan haar vijfde editie toe. "Hapje Tapje is dit jaar een walking dinner van 700 meter lang, met 60 deelnemende kraampjes van verenigingen en zelfstandigen", zegt Filip Vervaeke van feestcomité Niet Versaegen.

Het vijfde jaar Hapje Tapje dat betekent niet enkel een jubileumeditie, maar meteen ook een extra-largeversie van wat op korte tijd hét evenement van het jaar werd in Nevele.

Dubbel zoveel

"Het aantal deelnemers blijft maar groeien", stelt voorzitter Filip Vervaeke van feestcomité Niet Versaegen vast. "Dit jaar hebben we zestig deelnemende verenigingen en zelfstandigen, dat zijn er vijftig procent meer dan bij de eerste editie. Wat Hapje Tapje tot zo'n succes maakt? We hebben geluk gehad met telkens opnieuw mooi weer, maar ik denk dat het vooral het concept is dat aanslaat bij de Nevelaars en de andere bezoekers. Eten en drinken op straat, een grote walking dinner over 700 meter straatlengte. Door het grote aantal deelnemers putten we automatisch uit een grotere vijver. Elke deelnemer maakt ook op zijn beurt reclame voor zijn kraam en trekt extra volk aan."

Wat opvalt -zeker in vergelijking met de beginjaren- is de grote verscheidenheid aan hapjes en tapjes. "48 van de 60 kramen zullen een Hapje met eventueel een Tapje serveren, dat is tachtig procent van de deelnemers. Vroeger kwam er weleens kritiek dat er vooral drank werd geschonken. Als ik nu naar het aanbod kijk, dan zie ik heel wat nieuwigheden. Dit jaar zal je op Hapje Tapje voor het eerst Thais kunnen eten, chili con carne, mosselen, boules de Berlin, ravioli, alcholvrije mojito,... Het valt op dat de nieuwe verenigingen vooral sportclubs zijn, waaronder de judoclub en vijf minivoetbalclubs. Proberen zij het inkomstenverlies door de nieuwe sporthal (met een concessiehouder, nvdr.) te recupereren?", vraagt Vervaeke zich luidop af. De vijfde editie van het evenement laat het feestcomité alvast niet onopgemerkt voorbij gaan. "We zullen ons best doen om Hapje Tapje extra feestelijk aan te kleden door de drie toegangswegen feestelijk te versieren", zegt Vervaeke. "We waarderen het vanzelfsprekend ook als iedere deelnemer zijn best doet om zijn kraam zo attractief en aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is altijd leuk voor de bezoekers als men voorbij een kraam wandelt dat de aandacht trekt."

Voor het goede doel

"Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan willen we Hapje Tapje op de kaart zetten als een evenement dat zijn duit in het zakje doet voor het goede doel. De kramen betalen 25 euro inschrijvingsgeld en dat wordt door ons besteed om de organisatorische kosten te dekken, zoals het drukwerk, Sabam, verzekeringen en noem maar op. We scheuren er onze broek niet aan, maar maken ook geen winst. Daarom vragen we de kramen om een vrije bijdrage te doen. Het geld dat we zo ophalen gaat naar Welzijnsschakels Nevele en naar het animatieteam van het rusthuis", aldus Vervaeke.

De organisatie is klaar voor de vijfde editie van Hapje Tapje.
GRG De organisatie is klaar voor de vijfde editie van Hapje Tapje.