Wagen eindigt tegen kapsalon Jean-Claude

Een automobiliste uit Anderlecht heeft vrijdag heel wat schade veroorzaakt in kapsalon Jean-Claude. De vrouw verloor de controle over het stuur en botste tegen de voordeur van de zaak. Gelukkig kwamen zowel zij als de kapper er met de schrik vanaf.

De vrouw was vrijdag omstreeks 8.30 uur op de baan met haar Toyota Yaris, toen ze op het kruispunt van de Karel Keymolenstraat en de Schoolweg de controle over het stuur verloor. Vervolgens botste ze tegen de voordeur van het kapsalon van Jean-Claude Van Molle. Haar auto raakte vooraan flink beschadigd, terwijl ook verschillende blauwe gevelstenen van het kapsalon op de grond eindigden.

Jean-Claude heeft zijn kapsalon er al sinds 1996, en wist dat er vroeg of laat een auto half in zijn zaak zou staan. "Dit zagen we al twintig jaar aankomen", knikt hij. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Als er iemand tussen de gevel en de auto had gezeten, dan was die gegarandeerd zijn benen kwijt." Volgens de kapper wordt er regelmatig te hard gereden in de smalle straatjes van Lennik. "Het zou niet de eerste keer zijn dat ze hier stevig in de remmen moeten. En deze keer was het helaas prijs."

Voordeur gestut

De brandweer, die in dezelfde straat een kazerne heeft, was snel ter plaatse en ruimde de brokstukken op. Omdat de gevel zwaar geraakt werd, moest het portiek van de voordeur gestut worden met een houten balk. "Mijn deur kan nog dicht", aldus Jean-Claude. "Maar de kans dat je die nu gemakkelijk open kan duwen, is wel groot. Misschien moet ik vannacht (vrijdagnacht, red.) maar hier slapen." De man nam ook meteen contact op met zijn verzekeringsmaatschappij om de schade op te meten, en zocht een aannemer om de gevel te herstellen. "De schade kan gemakkelijk oplopen, want blauwe steen is echt niet goedkoop."

Rem vergeten

De automobiliste bleef dan wel ongedeerd, maar was toch duidelijk onder de indruk van het ongeval. Zij verontschuldigde zich meermaals bij de kapper en de politie. Volgens haar diende ze uit te wijken voor een voertuig dat van links kwam, waardoor ze recht op de gevel van de kapperszaak afstevende. Door een foute reactie vergat ze vervolgens om het rempedaal in te duwen. Haar Toyota raakte zwaar beschadigd en moest getakeld worden. (TVDN)

Het kapsalon, met rechts de auto. De blauwe steen aan de ingang brak los (inzet).
Mozkito Het kapsalon, met rechts de auto. De blauwe steen aan de ingang brak los (inzet).
Mozkito