Vernieuwd feestcomité en middenstand blazen jaarmarkt nieuw leven in: Winkelboulevard en optredens moeten volk opnieuw naar het dorp lokken

Eddy Heirwegh (links) en zijn ploeg willen het volk zaterdag opnieuw naar het centrum lokken.
Kristof Vereecke Eddy Heirwegh (links) en zijn ploeg willen het volk zaterdag opnieuw naar het centrum lokken.
Komende zaterdag is het jaarmarkt in het centrum van Wachtebeke. Een nieuwe enthousiaste ploeg binnen het gemeentelijk feestcomité wil de oude traditie nieuw leven inblazen. Een gezellige winkelboulevard en tal van optredens moeten het volk opnieuw naar het dorp lokken.

“We hebben de krachten tussen de Wachtebeekse middenstand en het vernieuwde feestcomité”, gebundeld zegt schepen van Feestelijkheden Eddy Heirwegh (Open Vld). “Daarbij werd zeker niet op een inspanning gekeken. Zo zijn we erin geslaagd een 30-tal verenigingen en handelaars te motiveren aanstaande zaterdag uit te pakken. Een nieuwe opstelling op de vernieuwde boulevard in het centrum moet het bovendien een pak gezelliger maken.”

Sfeer primeert

Het moet duidelijk zijn: sfeer primeert dit jaar. “Er komt een dweilband, een ballonnenplooier en accordeonist Marino Punk komt langs. Uiteraard mag ook de traditionele kermis op het Jules Persynplein niet vergeten worden. We denken dat alles aanwezig is om er een leuke en gezellige jaarmarkt van te maken. Hopelijk denkt de Wachtebekenaar er ook zo over.”

De jaarmarkt start om 11 uur en duurt tot 16 uur. Al kan het, de Wachtebekenaar kennende, best ook wel wat later worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.