The Qontinent kost politiezone Puyenbroeck 26.000 euro

Dancefestival levert ook 15.000 euro aan onmiddellijke inningen op

The Qontinent was ook dit jaar opnieuw één groot feest.
Kristof Vereecke The Qontinent was ook dit jaar opnieuw één groot feest.
722,5 uren investeerde de politiezone Puyenbroeck dit jaar in de organisatie van The Qontintent. Goed voor een kostenplaatje van 26.000 euro. Daar staat wel 15.000 euro aan onmiddellijke inningen tegenover.

Hardstyledancefestival 'The Qontinent', ook wel het Tomorrowland van de harde beats genoemd, lokte dit jaar 30.000 bezoekers naar het evenementeneiland van het provinciaal domein van Puyenbroeck. Deze editie was één groot feest en verliep zonder grote incidenten. De politie was achteraf dan ook vol lof over de organisatie. Alleen hangt er ook een kostenplaatje aan vast. Zo zette de politie dit jaar maar liefst 722,5 uren manschappen in op het festival. 

“Het gaat om de dagelijkse inzet van zo’n 26 voltijdse personeelsleden”, zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg. “Goed voor een kostenplaatje van bijna 26.000 euro. Dat is dan wel zonder de inzet van de federale politie gerekend, goed voor nog eens 815 uren.” De totale kostprijs aan politie-inzet zal dus al snel boven de 50.000 euro uitkomen. 

Aan de andere zijde van de balans inde de politie 15.000 euro aan onmiddellijke inningen. “De politie deed heel wat controle op het rijden onder invloed van drank en drugs. Daarnaast werden 63 personen betrapt op het bezit van verdovende middelen. Vier personen liepen tegen de lamp voor verboden wapenbezit.” 

Opvallend: er was dit jaar geen enkele klacht over geluidshinder. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.