Scholieren denken na over ideale gemeente

Kindergemeenteraad opnieuw bijzonder inspirerend

ook burgemeester Rudy Van Cronenburg (achteraan) schoof zijn voeten onder de lessenaar tijdens de participatieve kindergemeenteraad.
Kristof Vereecke ook burgemeester Rudy Van Cronenburg (achteraan) schoof zijn voeten onder de lessenaar tijdens de participatieve kindergemeenteraad.
Afgelopen donderdag kwam de Wachtebeekse kindergemeenteraad samen in de vrije basisschool van Overslag. De kinderen uit de klas van juf Shari mochten mee voorstellen formuleren hoe zijn hun ideale gemeente zien.

Ook burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders) schoof de voeten onder de lessenaar. “Het was opnieuw bijzonder boeiend om zien hoeveel goede ideeën er leven onder onze jeugd”, weet Van Cronenburg. “De bedoeling van dit soort participatieve kindergemeenteraad is dat kinderen echt mee beleid kunnen maken. Vele voorstellen werden gelanceerd inzake verkeersveiligheid, sportmogelijkheden, speelmogelijkheden, ‘chillen’ en elkaar ontmoeten. Ik ben dan ook een trotse burgemeester. Onze gemeente telt een pak mondige kinderen die weten waar ze het over hebben en weten wat ze willen. Nu is het aan ons hun ideeën mee te nemen, te toetsen en indien haalbaar om te zetten in beleid.”

De Wachtebeekse scholieren formuleerden een pak goede ideeën.
Kristof Vereecke De Wachtebeekse scholieren formuleerden een pak goede ideeën.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.