Puyenbroeck blaast vandaag 50 kaarsjes uit en koestert grote plannen

“Stilstaan is achteruitgaan”

Gedeputeerde Annemie Charlier mocht deze ochtend de nieuwe speeltuin Taka-Tukaland officieel openen.
Kristof Vereecke Gedeputeerde Annemie Charlier mocht deze ochtend de nieuwe speeltuin Taka-Tukaland officieel openen.
Vandaag viert provinciaal domein Puyenbroeck zijn vijftigste verjaardag met een groot feest op het evenementeneiland. Deze ochtend opende gedeputeerde Annemie Charlier symbolisch de nieuwe speeltuin Taka-Tukaland. Maar de provincie koestert de komende maanden en jaren nog grote plannen met het domein.

Er valt vandaag van alles te beleven op de 50ste verjaardag van het provinciaal domein van Puyenbroeck. Een retro golfwedstrijd, vintage kermis, retro arcade… alle activiteiten draaien volledig rond de sixties en de seventies en zijn volledig gratis.

Puyenbroeck keert vandaag terug in de tijd.
Kristof Vereecke Puyenbroeck keert vandaag terug in de tijd.

Taka-Tukaland

Uiteraard mag ook de nieuwe speeltuin Taka-Tukaland, die deze ochtend feestelijk geopend werd door gedeputeerde Annemie Charlier, ingespeeld worden. “Een investering van 349.000 euro met een stevige knipoog naar het verleden”, zegt Charlier. “Zo werd bij de bouw van de nieuwe speeltuin heel veel aandacht gegeven aan het ‘spelen van vroeger’. Zo beschikt het domein eindelijk opnieuw over de ooit o zo populaire reuzeschommel De Vliegende Hollander.” Ook de capaciteit van de speeltuin is enorm vergroot, waardoor er veel meer kinderen kunnen spelen dan vroeger.

De nieuwe speeltuin werd al stevig ingespeeld.
Kristof Vereecke De nieuwe speeltuin werd al stevig ingespeeld.

Stilstaan is achteruitgaan

Maar het stopt niet bij de opening van de nieuwe speeltuin. “Stilstaan is achteruitgaan”, weet Charlier. “We volgen sociale en technische ontwikkelingen op de voet, met aandacht voor duurzame ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn het nieuwe bezoekerscentrum in passiefbouw en de laadpalen voor elektrische voertuigen. Het overdekt zwembad wordt momenteel gerenoveerd en de toegang tot de sportinfrastructuur wordt aangepast en gecentraliseerd, zodat deze accommodatie in de loop van het jaar voor het publiek geopend kan worden. Het bloemenpark wordt tegen eind 2020 omgevormd tot een landschapspark waar het aangenaam vertoeven zal zijn in een natuurlijk kader. Intussen werd reeds in dezelfde omgeving de winterstal gerealiseerd.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • herman huyben

    Prachtig domein, en er zijn plaatsen genoeg om tot rust te komen.

  • Erik De Muynck

    Vroeger een oase van rust en natuur. Nu, hoe meer kabaal hoe liever, bah.