Provinciaal domein van Puyenbroeck na defect aan hoofdzekering olympisch zwembad: “We zijn aan een kleine ramp ontsnapt”

Zwembad heropent om 16 uur opnieuw de deuren

De uitgebrande zekeringskast van het olympisch zwembad.
RV De uitgebrande zekeringskast van het olympisch zwembad.
“We zijn afgelopen weekend aan een kleine ramp ontsnapt”, meldt het provinciaal domein van Puyenbroeck op zijn Facebookpagina. Vorige week vrijdag gaf de hoofdzekering van het olympisch zwembad de geest. Daardoor bleef een deel van het pas gerenoveerde zwembadcomplex een heel weekend dicht. Vanavond om 16 uur heropent het zwembad de deuren.

Een gesprongen hoofdzekering hield het competitiebad in het provinciaal domein van Puyenbroeck een heel weekend dicht. Het zwembad heropende amper twee weken geleden de deuren, na een sluiting van anderhalf jaar wegens renovatie. Kostenplaatje: 4.384.000 euro, exclusief BTW.  “Dit is de wet van Murphy”, zuchtte zwembadverantwoordelijke Stijn Van Hoey. 

Verrassing

Toen de technische ploeg maandagochtend begon met de herstelwerkzaamheden wachtte nog een verrassing: een deel van de zekeringkast brandde volledig uit. “We zijn dit weekend aan een kleine ramp ontsnapt”, klinkt het bij het domein. De foto van de uitgebrande zekeringkast vertelt het hele verhaal. 

Vandaag werd alles op alles gezet om het defect zo snel mogelijk hersteld te krijgen. En dat lukte. Zo meldde het provinciaal domein van Puyenbroeck zonet dat het zwembad om 16 uur terug de deuren opent voor het publiek. Eind goed, al goed. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.