Piet Penneman zes jaar langer voorzitter van afvalintercommunale IDM

De nieuwe raad van bestuur van IDM.
RV De nieuwe raad van bestuur van IDM.
Piet Penneman blijft ook de komende zes jaar voorzitter van afvalintercommunale IDM. Daarnaast werden ook de andere veertien vertegenwoordigers van de zes aangesloten gemeenten aangeduid.

De afvalintercommunale IDM bestaat uit de gemeenten Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate. Om de zes jaar wordt een nieuwe raad van bestuur gekozen. Die staat in voor alle belangrijke beleidsbeslissingen rond het afvalbeleid van de zes gemeenten. De afgelopen zes jaar gebeurde dat onder het voorzitterschap van Wachtebeeks schepen Piet Penneman. Afgelopen woensdag werd diezelfde Penneman herverkozen, ook ondervoorzitter Jerome Van Doorslaer werd herverkozen. 

Vol enthousiasme 

“De voorbije 6 jaar heb ik met IDM mooie projecten kunnen verwezenlijken”, weet Penneman. “Zo waren er de opstart van de Repair Cafés, de renovatie van de logistieke site van IDM in de Moortelstraat en de uitbouw van het beleid rond openbare netheid met de verdere ontwikkeling van de sluikstortprocedure en de samenwerking met de politiezones en het Propere Pioniers-project. Daarnaast werden ook doorgedreven samenwerkingen gerealiseerd met collega-intercommunales IVAGO, Verko en IVM voor een verzekerde afzet en verwerking van respectievelijk brandbaar afval, GFT en gemengd tuinafval. Ook de volgende 6 jaar staan er weer mooie projecten op stapel, waar we vol enthousiasme tegenaan gaan”, weet Penneman.

Naast Penneman werden ook Johan Van Havermaet (Lokeren), Marc Beuseling (Lokeren), Tineke Lootens (Zele), Francis De Donder (Zele), Marina Van Hoorick (Lokeren), Jerome Van Doorslaere (Lokeren), Frederic Wiels (Lokeren), Nina Van der Sypt (Lokeren), Frederik Van Den Berghe (Lochristi), Elise Neyt (Lochristi), Jean-Pierre Raman (Lochristi), Steven De Vuyst (Zelzate) en Isabel Dellaert (Zelzate) verkozen in de nieuwe raad van bestuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.