Ouders brouwen om speelplaats te financieren

Michaël Van Krieken, Bram Bossuyt en Elyse De Graeve hadden afgelopen weekend de handen vol met het bottelen van 'de Slower'.
Foto Kristof Vereecke Michaël Van Krieken, Bram Bossuyt en Elyse De Graeve hadden afgelopen weekend de handen vol met het bottelen van 'de Slower'.

De ouderraad van vrije basisschool Sint-Laurens Dorp was afgelopen weekend druk in de weer met het bottelen van de 'Slower'. Dat nieuw blond biertje moet mee helpen de aanleg van een natuurlijke speelplaats te financieren. "De speelplaats is eigenlijk niet meer van deze tijd", zegt Michaël van Krieken van de ouderraad. "De kinderen dreigen zich pijn te doen bij het spelen. We plannen een natuurlijke speelruimte met aandacht voor groen, natuurlijke speelelementen,.... We doen veel zelf, maar uiteindelijk hebben we wel 25.000 euro nodig om alles rond te krijgen. Daarom zetten we allerlei activiteiten op om centen binnen te halen." Eén van die activiteiten is het brouwen van een eigen bier. Een idee van Bram Boussuyt, de man van juf Kaat Laureys en één van de mannen achter de nieuwe ambachtelijke brouwerij op Overslag. Afgelopen weekend was de ouderraad druk in de weer met het bottelen van de 'Slower' die op 19 maart tijdens het schoolfeest gelanceerd wordt. "De naam verwijst naar 'Slowie' de naam van het speelplaatsproject. Het is een hoppig, blond biertje van zes graden met een bittere afdronk", aldus brouwer Bram Bossuyt. De nieuwe speelplaats moet er zijn in 2020. (KVZ)