Opmerkelijk: Puyenbroeck beschermt jonge vissen met aanplant ‘visbossen’

Wilgentakken in de vijver bieden beschutting tegen grotere soortgenoten en roofvogels

De zogenaamde 'visbossen' in de grote klaverbladvijver moeten kleinere vissen beschermen tegen hun grotere soortgenoten en roofvogels.
Kristof Vereecke De zogenaamde 'visbossen' in de grote klaverbladvijver moeten kleinere vissen beschermen tegen hun grotere soortgenoten en roofvogels.
De parkopzichters van het provinciaal domein van Puyenbroeck plaatsten deze week zogenaamde visbossen in de grote klaverbladvijver van het domein. 

“Dat is een kunstmatig bos aangemaakt met poten van wilgentakken waartussen horizontaal wilgentakken geweven zijn”, klinkt de wetenschappelijke uitleg. “In de kleine ruimtes die gecreëerd worden, kunnen de kleine jonge vissen zich verschuilen. Jonge vissen kunnen zich daar verstoppen voor hun grotere soortgenoten en zogenaamde roofvogels. Het is een natuurlijke manier om ons visbestand op peil te houden.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.