Open Vld kent nieuwe voorzitter: Eric Van Himme geeft na 15 jaar fakkel door aan Frederik Braeckman

Wachtebeekse liberalen zetten verder in op verjonging

Eric Van Himme wordt opgevolgd door Frederik Braeckman.
RV Eric Van Himme wordt opgevolgd door Frederik Braeckman.
Frederik Braeckman (38) is de nieuwe voorzitter van Open Vld Wachtebeke. Braeckman volgt Eric Van Himme (57) op die 15 jaar voorzitter was.

Met Frederik Braeckman komt geen onbekend gezicht aan het roer van Open Vld Wachtebeke. De bedrijfsleider  zette als 17-jarige zijn eerste stappen in de politiek bij Jong Vld Wachtebeke. Hij zetelde ook twee jaar binnen het bestuur van Jong Vld Nationaal en is al 15 jaar trouw lid van het lokale partijbestuur. Zijn voorzitterschap kadert in de verdere verjonging van de partij. “Politiek is vandaag iets wat ver van de mensen lijkt te staan en soms heel wat weerstand opwekt. Eén van de grote uitdagingen is de mensen opnieuw warm krijgen voor politiek engagement”, zegt Braeckman. 

Geen afscheid

Van Himme zet een stapje achteruit, maar neemt zeker geen afscheid van de politiek. “Na 15 intense jaren vond ik de tijd rijp om een stap opzij te zetten”, zegt hij. “Het was een boeiende tijd waarin ik veel inspiratie mocht opdoen. Ik ben fier op wat we gerealiseerd hebben als partij. Nu is het echter tijd om eindelijk eens wat zaken op te nemen die ik al lang op mijn to-dolist staan had. Daarom mijn keuze om een stap terug te zetten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.