Mol met gevoel voor symmetrie aan het werk in domein Puyenbroeck

Een mol met gevoel voor symmetrie sloeg op 5 januari toe in Puyenbroeck.
Gilbert Dhaenens Een mol met gevoel voor symmetrie sloeg op 5 januari toe in Puyenbroeck.
Dat ook mollen gevoel hebben voor symmetrie bewijst een foto van wandelaar Gilbert Dhaenens uit Sint-Amandsberg. Gilbert maakte de foto op 5 januari in het provinciaal domein van Puyenbroeck in Wachtebeke.

Door storm Ciara was je het misschien even vergeten, maar Natuurpunt organiseerde afgelopen weekend zijn jaarlijkse ‘mollenweekend’. Ook Gilbert Dhaenens deed een melding. Op 5 januari spotte hij een bijzonder mollenspoor langs het fietspad van het provinciaal domein van Puyenbroeck. Een mol maakte er een spoor van wel twintig hoopjes allemaal op één rechte lijn en allemaal op dezelfde afstand van elkaar. “Toen mijn vrouw en ik daar aan het wandelen waren, viel ons oog op al die hoopjes. We hadden zoiets nog nooit gezien. Vandaar dat we besloten er een foto van te nemen. Een mol met gevoel voor symmetrie kom je niet alle dagen tegen.”

Gilbert stuurde zijn foto afgelopen weekend door naar Natuurpunt. Tijdens het mollenweekend probeert Natuurpunt een beter zicht te krijgen op de verspreiding van de mol in Vlaanderen. Wie ergens een molshoop of een echte mol kon spotten, kon dit melden via waarnemingen.be. Ook na het mollenweekend zijn mollenwaarnemingen welkom.