Medewerkers blikken terug op 50 jaar Puyenbroeck: “Het domein is een beetje ons kind, maar het is wel ferm gegroeid”

Benny en Anneke in 'hun' domein.
Kristof Vereecke Benny en Anneke in 'hun' domein.
Niemand die beter kan terugblikken op 50 jaar provinciaal domein van Puyenbroeck dan de medewerkers zelf. Anneke Van Cauwenberg (51) en Benny Saelens (55) werken er samen meer dan 62 jaar.

“Ik ben hier in 1984 begonnen omdat ik een reddersdiploma had en ze iemand zochten aan de bootjes. Vandaag ben ik verantwoordelijk voor alle technische aangelegenheden in het domein. Van de elektriciteit, over de gasinstallaties tot de wateraansluiting”, zegt Benny. Anneke startte haar carrière in 1992 op de dienst animatie, om vervolgens via de dienst educatie bij het sportcentrum te belanden. Beiden hebben ze het domein de afgelopen jaren enorm zien veranderen. 

Geen hond, geen fiets

“Vroeger was het vooral passieve recreatie. Je kon hier wandelen en er was een speeltuin. Dat was het. Met de hond en de fiets mocht je zelfs niet binnen. Je moest wel 5 frank inkom betalen. Op dat vlak is het domein 360 graden gedraaid. Bovendien is het veel drukker geworden. Zo organiseren we 60 evenementen per jaar. Het ene al wat groter dan het ander: The Strong Viking Run, The Qontinent, De Warmste Week,…da’s dagelijks tot 23.000 mensen. We zien het domein een beetje als een kind, maar het is in al die jaren wel ferm gegroeid.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.