Laatste zondagsmis in O.L.V. Geboortekerk van Overslag

Kerk wordt binnenkort ontwijd

Het kerkplein van Overslag en de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk.
Kristof Vereecke Het kerkplein van Overslag en de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk.
Zondag heeft voor de allerlaatste keer een mis plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Overslag. Daarna wordt de kerk ontwijd.

De mis start om 9 uur. Tijdens de viering wordt uitgebreid de tijd genomen om terug te blikken op de geschiedenis van de kerk. Ook de vrijwilligers die zich jarenlang inzetten voor het gebouw en de kerkgemeenschap worden in de bloemetjes gezet. Daarnaast wordt stilgestaan bij het afscheid van pastoor Johan Laureyns die sinds kort met pensioen is en afscheidnemend diaken Andre De Meyer. 

Haalbaarheidsstudie

De Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in het tweelandendorpje Overslag maakte vorig jaar deel uit van het pilootproject ‘Kerk in het Midden’. Binnen dat project gingen de provincie Oost-Vlaanderen en Vormingplus Gent-Eeklo samen met de inwoners op zoek naar een nieuwe toekomst voor de parochiekerk. Daaruit bleek dat de Overslagnaren hun kerk willen behouden als centrale ontmoetingsplek met een socio-culturele rol. Lees een plek voor concerten, filmvoorstellingen, markten,.... Een haalbaarheidsstudie moet nu uitmaken wat de toekomst brengt voor de kerk van Overslag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.