Groen licht voor haalbaarheidsstudie rond herbestemming kerk Overslag

Nieuwe toekomst Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk opnieuw stap dichterbij

Het kerkplein van Overslag met de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk.
Kristof Vereecke Het kerkplein van Overslag met de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk.
Er komt een haalbaarheidsstudie rond de herbestemming van de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Overslag. Vorig jaar organiseerden de provincie en Vormingplus Gent-Eeklo een participatietraject rond de herbestemming van de kerk. 

Uit dat participatietraject bleek dat de Overslagnaar zijn kerk graag ingevuld ziet als een multifunctionele ruimte voor cultuur en vrije tijd, ontmoeting en kleinschalige commerciële activiteiten. De haalbaarheidsstudie moet nu kijken of daar ook toekomstmuziek in zit.  De gemeente Wachtebeke en het kerkbestuur van de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Overslag dienden in het begin van het jaar samen een aanvraag in bij het Projectbureau Herbestemming Kerken. Die aanvraag werd nu goedgekeurd. 

“Dat de haalbaarheidsstudie er komt, is bijzonder fijn nieuws”, klinkt het bij Vormingplus Gent-Eeklo dat mee het participatieproject begeleidde. “Het is opnieuw een grote stap in de richting van een nieuwe toekomst voor de kerk van Overslag.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.