Bezoek van vriend mondt uit in steekpartij

Een verdachte van de steekpartij in Wachtebeke werd gearresteerd door enkele politieploegen van de zone Waasland-Noord aan de Voorhout in Kemzeke.
Pieters Een verdachte van de steekpartij in Wachtebeke werd gearresteerd door enkele politieploegen van de zone Waasland-Noord aan de Voorhout in Kemzeke.
Een jongeman uit Wachtebeke is in de nacht van maandag op dinsdag zwaargewond geraakt bij een steekpartij.

Het slachtoffer kreeg maandagavond bezoek van een vriend die volgens de politie al gekend staat voor criminele feiten. In de loop van de avond ontstond in het appartement een ruzie en een vechtpartij waarbij de bezoeker een mes gebruikte. Hij stak zijn slachtoffer verschillende keren, onder andere in de halsstreek en zette het dan op een lopen. Het slachtoffer liep hevig bloedend naar buiten om hulp te vragen van andere bewoners die buiten stonden.

Niet in levensgevaar

"Wij schrokken enorm wanneer we hem zagen, hij zat volledig onder het bloed", vertellen de buren die een ambulance belden. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Kemzeke

Het slachtoffer kon zelf aan de politie vertellen wie hem neergestoken had. De wagen van de verdachte, die een Macedonische nummerplaat heeft, werd later die nacht aangetroffen in Voorhout in Kemzeke. De verdachte zelf werd gearresteerd in zijn ouderlijk huis, voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. (WSG/PKM)