Ambiancecross en publiek op wereldbekerniveau: “En op het einde wint Mathieu!”

Meer dan tienduizend mensen zagen Mathieu van der Poel naar de overwinning knallen tijdens de Ambiancecross in Wachtebeke.
Kristof Vereecke Meer dan tienduizend mensen zagen Mathieu van der Poel naar de overwinning knallen tijdens de Ambiancecross in Wachtebeke.
Meer dan 10.000 bezoekers overspoelden zaterdagmiddag het provinciaal domein van Puyenbroeck voor de tweede editie van de Ambiancecross. Net zoals vorig jaar won Mathieu Van der Poel en net zoals vorig jaar kan organisator Jurgen Mettepenningen  terugblikken op een toporganisatie. Wachtebeke lijkt klaar voor een wereldbekercross.

Jurgen Mettepenningen is niet de man die zijn ambities onder stoelen of banken steekt. “We mikken op 10.000 bezoekers”, zei hij voor aanvang van de tweede editie van de Ambiancecross. Een stevig deelnemersveld, een prachtig parcours en passages van onder andere de Romeo’s en Get Ready moesten het volk naar Puyenbroeck lokken. En het volk kwam in grote getale. Meer dan 10.000 mensen zagen hoe Mathieu Van der Poel een moeilijke start kende, maar eenmaal de motor aansloeg vlot naar de overwinning knalde. 

Polonaise

Tussendoor haalde een luchtballon halsbrekende toeren uit boven de grote vijver van het domein en probeerden twee zwarte pieten Sinterklaas heelhuids over het Wachtebeekse crossparcours te loodsen. In de ‘Ixina’ Ambiancetent zette het volk ondertussen de polonaise in. “Viva De Romeo’s! “ Ook nu steekt Mettepenningen zich niet weg. “Deze locatie heeft alles om een wereldbekercross te organiseren!” Het lijkt al gek te moeten lopen, wil Wachtebeke volgend jaar niet op de kalender van de wereldbeker veldrijden te staan. Ambiance gegarandeerd! “En op het einde wint Mathieu!”

Een massa volk op de been vandaag tijdens de Ambiancecross in Puyenbroeck.
Kristof Vereecke Een massa volk op de been vandaag tijdens de Ambiancecross in Puyenbroeck.
Een luchtballon haalde halsbrekende toeren uit boven de grote vijver van Puyenbroeck.
Kristof Vereecke Een luchtballon haalde halsbrekende toeren uit boven de grote vijver van Puyenbroeck.
Ook Sinterklaas blijkt een liefhebber van ambiance en cross.
Kristof Vereecke Ook Sinterklaas blijkt een liefhebber van ambiance en cross.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.