"We missen Cédric nog elke dag"

GEZIN ORGANISEERT LOOPWEDSTRIJD TER ERE VAN OVERLEDEN BROER

Het team van Cédric's Run is er klaar voor. Vrienden van het gezin staan tussen zus Joëlle (uiterst links, zittend) en papa Pim (rechtstaand), en helemaal rechts broer Gaetan.
Kristof Vereecke Het team van Cédric's Run is er klaar voor. Vrienden van het gezin staan tussen zus Joëlle (uiterst links, zittend) en papa Pim (rechtstaand), en helemaal rechts broer Gaetan.
Pim en Patsy Van Baarle organiseren morgen de loopwedstrijd Cédric's Run samen met hun kinderen Maxim (25), Joëlle (23) en Gaetan (18). Zo willen ze Cédric herdenken, hun zoon die op 16-jarige leeftijd exact vijf jaar geleden overleed aan de gevolgen van een tragisch verkeersongeval. "We willen op een positieve manier herinneringen ophalen."

Op 5 augustus 2009 veranderde het leven van het gezin van Pim en Patsy Van Baarle ingrijpend. Hun middelste zoon Cédric was betrokken bij een aanrijding. Cédric zou tien dagen later in het ziekenhuis bezwijken aan zijn verwondingen. "Elk jaar laten we op 15 augustus lampionnen op om Cédric te herdenken", vertelt zus Joëlle (23). "Die dag nodigen we vrienden en familieleden uit om samen herinneringen op te halen aan onze broer."

Cédric van Baarle overleed exact 5 jaar geleden na een verkeersongeval.
Kristof Vereecke Cédric van Baarle overleed exact 5 jaar geleden na een verkeersongeval.

Achter de meisjes

Dit jaar is het exact vijf jaar geleden dat Cedric uit hun leven verdween. Daarom wil het gezin iets speciaals doen. Met een loopwedstrijd hopen ze samen met vrienden en familieleden een eerbetoon te brengen aan hun broer. "Niet dat Cédric een loper was", zegt papa Pim. "Achter de meisjes misschien, maar dat zal het zowat geweest zijn. We willen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt een hart onder de riem steken. Het idee om een loop te organiseren komt van de kinderen."

Lopen om te verwerken

"Ik ben altijd al een loper geweest", vertelt Joëlle. "In het begin liep ik vooral om mijn gedachten te verzetten. Zeker na het ongeval van Cédric. Het heeft me al veel dingen helpen verwerken. Op die manier heb ik ook papa aangezet om te gaan lopen. Zo zijn we zelfs ooit aan de start van de 'Ten Miles' in Antwerpen verschenen. Ik heb toen speciaal die dag t-shirts laten ontwerpen met Cédrics foto op." Maar het bleef niet bij een t-shirt. "Omdat ik sportmanagement studeer, hadden we de kennis in huis voor een loopwedstrijd. Het parcours heeft papa uitgetekend, maar ik heb vooral geholpen met alle praktische zaken", vertelt broer Maxim.


Het parcours passeert langs de favoriete plekjes van Cédric. "We passeren onder ander het bankje waar hij altijd zat met zijn vrienden. Morgen is het dan zover. Er is een aankomstboog, gepersonaliseerde nummers, officiële tijdsregistratie, loopshirts met Cédrics foto en een natje en een droogje achteraf. Er komen alvast heel wat van Cédrics klasgenoten van Hotelschool Ter Duinen."

Praktisch

Iedereen is welkom. De wedstrijd start morgen om 15 uur aan zaal Snoopy in de Schoolstraat in Wachtebeke. De afstanden zijn 5 en 10 kilometer. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 12.30 uur tot 14.30 uur. Deelnemen kost 10 euro, voor 20 euro krijg je ook een loopshirt met Cédrics foto erop. Alle opbrengst gaat naar OVK, een vzw die zich inzet voor Ouders van Verongelukte Kinderen. Meer info over de loop via www.cedricsrun.com.