Waterlek zet swingersclub Den Biechtstoel blank: “Nog geen jaar open en alles vernield”

In de swingersclub Den Biechtstoel werd maandagmiddag een zwaar waterlek vastgesteld.
Kristof Pieters In de swingersclub Den Biechtstoel werd maandagmiddag een zwaar waterlek vastgesteld.
Een waterlek heeft maandagmiddag een enorme ravage toegebracht aan de swingersclub Den Biechtstoel aan de Grote Baan in Waasmunster. De uitbaters hadden een alarm binnengekregen en gingen meteen poolshoogte nemen. Toen ze de deur openden, kwam het plafond naar beneden en stond de hele zaak blank. “We waren nog maar sinds januari open. Alles is vernield en moet nu heropgebouwd worden”, zucht zaakvoerster Marina.

Het was de alarmcentrale die Marina rond 16 uur op de hoogte bracht dat er iets mis was in de zaak. “Ze adviseerden ons aan de telefoon om toch maar snel een kijkje te gaan nemen en dat hebben we meteen gedaan. Rond 16 uur zijn we toegekomen. Langs buiten was er niks vreemd te zien, maar toen we de deur openden, leek het alsof er een zondvloed was geweest. Het plafond stond volledig bol en overal sijpelde het water door. Boven de dansvloer was ook al een stuk van het plafond naar beneden gekomen.”

De brandweer van de post Waasmunster kwam meteen ter plaatse, maar kon niet veel meer doen dan meteen de watertoevoer afsluiten. “De oorzaak blijkt bij een leiding van een boiler op de bovenverdieping te liggen. Die is om een onduidelijke reden kapot gesprongen, waarna het water is beginnen stromen.” Omdat er niemand aanwezig was, heeft het een hele tijd geduurd voor het is vastgesteld. Dat gebeurde pas toen de elektriciteit storingen vertoonde en het alarm werd geactiveerd. Het lek ontstond op de bovenverdieping van de club, waar enkele privékamers met jacuzzi zijn ondergebracht.

De brandweer kon niet veel meer doen dan de watertoevoer afsluiten.
Kristof Pieters De brandweer kon niet veel meer doen dan de watertoevoer afsluiten.

Nog geen jaar open

De parenclub was nog maar open sinds januari en moet nu dus noodgedwongen al de deuren sluiten. “Dit is natuurlijk een enorme tegenslag”, zuchten de uitbaters. “We hebben al ons spaargeld in de zaak geïnvesteerd. We huren het gebouw, maar het is van buiten en binnen volledig gerenoveerd. We moeten nu opnieuw beginnen, want alles is kapot. Dat gaat van het meubilair tot de elektronica. Het water heeft alles vernield.”

Ondanks de tegenslag denken de uitbaters niet aan stoppen. “Het is natuurlijk een bittere pil. Zeker omdat de zaak net goed begon te draaien. De eerste maanden hebben we vooral tijd moeten nemen om het cliënteel op te bouwen. We gaan echter niet opgeven. Alles is verzekerd en we zitten nu met de huisbaas en de aannemer rond de tafel om te zien wat er moet gebeuren. Het zal echter een hele klus worden om alles te herstellen. We gaan minstens een maand de deuren moeten sluiten, maar hopen natuurlijk zo snel mogelijk te kunnen heropenen.”

Kristof Pieters8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filiep Lapeire

  Het was er zodanig heet geworden dat waarschijnlijk de sprinklers begonnen te blussen.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Meestal zitten de zwembaden in de grond en niet op zolder. Altijd ambetant als er een lek ontstaat.

 • Van Eersel Guy

  En maar biechten daar.....

 • ringo van der pulst

  In ieder geval de brandweer mannen hebben niet moet spuiten,dat was al gebeurd.

 • Nicole van de Sompel

  Ik zie niet in wat er provocerend zou kunnen zijn aan de benaming zoals wordt gesuggereerd.