Vrachtwagen gekanteld op E17 na uitwijkmanoeuvre, drie rijstroken zijn urenlang versperd

Kristof Pieters
Op de autosnelweg E17 is donderdagvoormiddag een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur moest een nogal bruusk uitwijkmanoeuvre maken nadat een ander voertuig invoegde op de snelweg. Drie rijstroken waren tot 14 uur versperd met grote hinder in de richting van Antwerpen tot gevolg.

Het ongeval gebeurde iets voor elf uur deze ochtend net voorbij de uitrit van de truckparking langs de E17 in Waasmunster. De vrachtwagen is geladen met een diepvriescontainer vol frieten. De drie rijstroken waren versperd en het verkeer kon enkel passeren via de pechstrook. De chauffeur kwam er met lichte schaafwonden vanaf. Hij verklaarde dat hij fors moes uitwijken toen een andere truck de vrachtwagenparking verliet en invoegde op de E17.

De takelwerken namen een hele tijd in beslag . Het verkeer over langere afstand werd geadviseerd om alternatieve wegen te nemen richting Antwerpen, zoals de E34. Omstreeks 13 uur werd de snelweg een twintigtal minuten afgesloten voor het rechttrekken van de vrachtwagen. Om iets na 14 uur was de rijbaan opnieuw vrijgemaakt. 

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters