Rendez-voushotel wordt B&B: “Vier maanden in de weer om gebouw weer op te knappen”

Het voormalige Crystal Palace-hotel is nu Bed and Breakfast @De Heide.
Geert De Rycke Het voormalige Crystal Palace-hotel is nu Bed and Breakfast @De Heide.
De Heide in Waasmunster is een bijzondere overnachtingsplaats rijker. Geert Boodts bouwde het beruchte hotel Crystal Palace in de Ommegangsdreef om tot de charmante B&B en loungebar ‘@De Heide’.

Het statige pand aan de Ommegangsdreef kende een bewogen geschiedenis. Het werd in 1979 gebouwd in opdracht van Roger De Laet. Het hotel Crystal Palace stond bekend als een locatie voor stiekeme amoureuze escapades. De Laet was ook de eigenaar van horecazaken als Dennenland en De Lork op de Heide, maar overleed zes jaar geleden.

Vorig jaar ging het pand onder de hamer en Geert Boodts bereikte een akkoord met de eigenaar om het pand te huren voor de opening van een Bed and Breakfast. “We waren vier maanden volop in de weer om het gebouw op te knappen. Authentieke elementen, zoals de marmeren tegels in de badkamers hebben we behouden, net als het parket”, vertelt de gastheer.

Geert Boots is de gastheer van B&B  @De Heide.
Geert De Rycke Geert Boots is de gastheer van B&B @De Heide.

De man heeft al een pak ervaring opgebouwd in de sector. “In het verleden had ik drie B&B’s onder mijn hoede in Antwerpen. Ik werk met Genius: een loyaliteitssysteem dat korting geeft aan trouwe klanten van Booking.com. Tussen Gent en Zwijndrecht zijn wij enige van de overnachtingslocaties die met dat systeem werken. De voorbije weken hebben hier al heel wat buitenlandse gasten overnacht. Mensen die op zakenreis zijn, maar ook gewoon toeristen. Hier op de Heide zijn heel wat mooie wandel- en fietsroutes om te verkennen en ik werk ook samen met de lokale middenstand van Ondernemend Waasmunster en de mensen van Toerisme Waasmunster.”

De marmertegels in de badkamers zijn behouden.
Geert De Rycke De marmertegels in de badkamers zijn behouden.

Wie wil genieten van het bijzondere kader van @De Heide hoeft er trouwens niet te overnachten. “Je kan bij ons ook gewoon iets drinken in de loungebar en elke twee weken organiseren we een etentje met reservaties. Recent nog serveerden we mosselen met frietjes”, zegt Boodts.

In het verleden werden de bewoners van de Ommegangsdreef en omgeving geconfronteerd met overlast en lawaai van zomerbar Heidebeach, maar Boodts benadrukt dat hij werk wil maken van een goede verstandhouding met de buurt. “Op het terras spelen we geen muziek en ik vraag mijn gasten uitdrukkelijk om niet te roepen of buitensporig lawaai te maken.”

Elke kamer heeft een eigen kleur.
Geert De Rycke Elke kamer heeft een eigen kleur.

De lounge-bar van @De Heide is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 17 uur. De sluitingsdagen zijn voorzien voor evenementen, privéfeestjes, babyborrels en recepties.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alfons Schepers

    Brrr... koud!

  • Rudolphe V.DeBaere

    Iedereen is Genius als je eenmaal gereserveerd hebt met Booking. En het is de hotelier of B&B uitbater die opdraait voor de extrakorting. Maak een rechtstreekse boeking bij hotel of B&B en onderhandel over de rechtstreekse prijs ipv Booking rijk te maken.

  • gilberte Vergaelen

    Oei die kamer en badkamer lijken me uit vervlogen tijden!