Regenpijp breekt af onder gewicht van inbrekers

Dieven hebben ingebroken in een woning in de Dennenlaan in Waasmunster. Rond het huis waren geen sporen te zien, maar er werden wel voetsporen in de dakgoot aangetroffen. Vermoedelijk raakten de inbrekers binnen via de bovenverdieping. De woning werd doorzocht en de daders gingen aan de haal met geld, juwelen, verschillende handtassen, kleding, uurwerken,... In de keuken werden ook alle kasten opengehaald en werden voedingswaren rondgestrooid.


Dezelfde methode werd ook toegepast bij een inbraak in de Kuilstraat. Ook hier probeerden dieven via een regenpijp naar de eerste verdieping te klauteren, maar de regenpijp begaf het onder het gewicht van de daders en brak af. Ze raakten uiteindelijk wel binnen door een raam van een bureau te forceren. Daar werd uit een brandkast geld en juwelen meegenomen.


Verder werd er ook nog ingebroken in de Frank Baurstraat en de Guido Gezellestraat. In de Frank Baurstraat raakten de dieven via een klein raampje binnen en gingen ze aan de haal met geld en juwelen. In de Guido Gezellestraat werd ingebroken via de achterdeur en maakten de daders juwelen buit uit de slaapkamer. (PKM)