Moeder en zoontje aangereden op zebrapad: kind even in levensgevaar

Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Hoogstraat en de Belselestraat.
Kristof Pieters Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Hoogstraat en de Belselestraat.
Op het kruispunt van de Belselestraat met de Hoogstraat in Waasmunster is zaterdagnamiddag een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een kind dat aangereden werd op het zebrapad verkeerde even in levensgevaar.

Een moeder die met haar 9-jarige zoontje op weg was naar huis na een loopwedstrijd in het centrum van de gemeente, werd op het zebrapad met de fiets in de hand aangereden door een auto die ook uit het centrum via de Hoogstraat de Belselestraat kwam ingereden. Beide slachtoffers werden een aantal meters meegesleurd en liepen diverse verwondingen op. Verschillende getuigen, waaronder een arts, verleenden de eerst zorgen. 

De fiets belandde onder de wagen.
Kristof Pieters De fiets belandde onder de wagen.

Een ziekenwagen en mug kwamen ter plaatse. Vooral het kind bleek er erg aan toe te zijn en verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar. Beide slachtoffers werden naar het UZ in Gent overgebracht. In de loop van de avond was het levensgevaar voor het kind geweken. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval was de Belselestraat in de richting van de E17 een hele tijd afgesloten voor het verkeer. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.