Meer likes dan Hooverphonic en dEUS samen, toch een nobele onbekende bij ons: dj-producer Eptic brengt nummer uit met wereldster DJ Snake

Michaël Bella (26), ook wel bekend als Eptic.
Jane Greer Michaël Bella (26), ook wel bekend als Eptic.
Amper 18 lentes jong was Michaël Bella, beter bekend als Eptic, toen hij doorbrak in de dubstep-scene. Ondertussen gaat het de 26-jarige dj-producer voor de wind. Zo bracht hij onlangs nog een nummer uit met DJ Snake (deze zomer nog headliner op Tomorrowland). “Dubstep is van Europa naar Amerika overgewaaid, dus ik ben maar gevolgd.”

Grofweg 388.000 fans liken Eptic op Facebook. Dat zegt natuurlijk niet alles, maar wel veel: de twintiger uit Waasmunster heeft namelijk meer Facebookvolgers dan de Vlaamse topbands Hooverphonic en dEUS samen. Toch doet de naam ‘Eptic’ bij de doorsnee Vlaming wellicht geen belletje rinkelen. Met het nummer ‘Like A Boss’ scoorde hij nochtans al in 2011 bij een internationaal publiek. Om weer even met cijfers te smijten: op YouTube staat de teller ondertussen bijna op 10 miljoen views.

(Lees verder onder de video)

Grote Belgische podia

“Vlak na mijn doorbraak speelde ik hier geregeld op festivals”, vertelt hij. Na zes maanden toeren in de Verenigde Staten, is de twintiger weer even op Belgische bodem. “In de periode die volgde, stond ik onder andere op Dour, Pukkelpop, Laundry Day en Tomorrowland. Dubstep floreerde: we hadden hier zodanig veel podia dat mensen het na een tijdje gewoon beu zijn geworden. Zo snel als Dubstep vanuit Het Verenigd Koninkrijk de lage landen bereikte, waaide het over naar Amerika.”

En dus volgde de jonge producer/dj zijn publiek. “In de Verenigde Staten doe ik zo goed als alle relevante festivals. In Europa is dat sterk verminderd. Een beetje mijn eigen schuld: ik heb het hier wat verwaarloosd. Eén van mijn doelstellingen is om mij terug meer te richten op het Belgische publiek. Zo zou ik volgend jaar graag op Tomorrowland staan. Er is ook weer een markt voor. Bass music (een verzamelnaam voor verschillende elektronische muziekgenres waar dubstep onder valt, red.) is weer aan een opmars bezig in Europa. De Tomorrowland-setlists van artiesten als The Chainsmokers en DJ Snake bestaan bijna voor de helft uit dubstep.”

Jane Greer

Samenwerking met DJ Snake

Met laatstgenoemde bracht Eptic eind maart het nummer SouthSide uit. Dat lied werd vorige week opnieuw uitgebracht op het tweede studioalbum van de wereldbekende dj-producer, waarvoor DJ Snake ook met Tyga en met Selena Gomez samenwerkte. “Sinds een jaar of drie speelt hij mijn nummers geregeld in zijn sets”, weet Eptic. “We hadden online al een paar keer contact gehad. Op weg naar Electric Daisy Carnival (een groot festival in Las Vegas, red.) zag ik hem zitten op de luchthaven. Verlegen ben ik mezelf gaan voorstellen. Hij was super enthousiast: we hebben zeker twee uur gepraat. Uiteindelijk zei hij dat hij een samenwerking wel zag zitten, op voorwaarde dat ik hem kon overtuigen met een sterke demo. Vervolgens zijn anderhalf jaar lang demo’s over en weer gestuurd. En nu is het er ook effectief van gekomen.”

(Lees verder onder de video)

Verhuis naar Los Angeles

De grote doorbraak was het voor de Oost-Vlaamse dj zeker niet. De laatste twee jaar reisde hij al de wereld rond, én binnenkort verhuist hij ook definitief naar Los Angeles. “Maar het is wel heel mooi meegenomen”, besluit Eptic. “Als je met andere muzikanten wil samenwerken, telt dit wel als referentiepunt.”

Jane Greer1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Skrolan Libert

    Maak het waar jongen!