Jurgen Bauwens volgt overleden Michel Du Tré op als burgemeester: “Afgelopen twee jaren waren rollercoaster”

Jurgen Bauwens is de nieuwe burgemeester van Waasmunster.
Geert De Rycke Jurgen Bauwens is de nieuwe burgemeester van Waasmunster.
CD&V Waasmunster heeft een opvolger aangeduid voor overleden burgervader Michel Du Tré. Het partijbestuur schaart zich unaniem achter eerste schepen Jurgen Bauwens. “Het was niet mijn droom om burgemeester te worden, maar ik zie Waasmunster veel te graag om onze gemeente in de steek te laten.”

De aanduiding van Jurgen Bauwens als nieuwe burgemeester lag in de lijn der verwachtingen. Als rechterhand van Du Tré verving hij zijn ‘grote voorbeeld’ al als waarnemend burgemeester tijdens diens afwezigheid.

“Het is geen evidente taak om in de voetsporen van Michel te treden. We zullen het enkel redden met teamwerk binnen het college. Dat ons voltallige partijbestuur alvast unaniem achter mij staat, doet deugd”, zegt Bauwens. Lokaal partijvoorzitter Petra Buijsse bevestigt de steun van het partijbestuur. “Met de keuze voor Jurgen als nieuwe burgemeester kiezen we resoluut voor stabiliteit en wordt de visie en het gedachtegoed van Michel verdergezet, iets waar de bevolking massaal voor heeft gekozen in oktober.”

De lokale politicus zetelt al sinds 2001 in de gemeenteraad van Waasmunster, maar werd pas in 2016 schepen als opvolger van Ludo Lenaerts. Drie jaar geleden had hij nooit gedacht dat hij nu burgemeester zou worden. “De afgelopen twee jaar voelden aan als een rollercoaster. Schepen worden ten dienste van Michel was mijn droom, maar de omstandigheden zijn wat ze zijn. Uiteraard heb ik eerst met mijn echtgenote overlegd of ik deze rol zou opnemen, maar ik zie Waasmunster en haar inwoners veel te graag om de gemeente in de steek te laten. Ik wil samen met mijn collega-schepenen verder werken aan het Waasmunster van de toekomst met een moderne infrastructuur.” Partijvoorzitter Buijse spreekt ook haar waardering uit voor de houding van coalitiepartner N-VA. “Zij hebben zich de afgelopen dagen heel constructief opgesteld en de nodige steun verleend aan onze waarnemend burgemeester, iets wat we ten stelligste kunnen appreciëren.”

Bauwens vormde als eerste schepen de rechterhand van de overleden burgemeester Michel Du Tré.
RV Bauwens vormde als eerste schepen de rechterhand van de overleden burgemeester Michel Du Tré.

Tot voor de paasvakantie combineerde Bauwens zijn schepenambt nog met zijn functie als leerkracht Nederlands in het derde middelbaar op het Sint-Teresiacollege in Eksaarde. Als burgemeester zet hij zijn activiteiten in het onderwijs voor langere tijd ‘on hold’. “De job is niet verenigbaar met mijn taken als burgemeester.”

Als onverwachte nieuwe burgervader in het Waasland kan Bauwens rekenen op de steun van CD&V-collega’s uit buurgemeenten. “Herman Vijt (de burgemeester van Hamme, red.) liet al weten dat ik op hem kan rekenen.”

Wie Bauwens straks opvolgt als schepen en welke bevoegdheidsverschuivingen er zullen plaatsvinden binnen het schepencollege is momenteel nog niet duidelijk. “Die knopen hakken we pas over een drietal weken door. De huidige bevoegdheden blijven wel binnen de CD&V”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.