Herinrichting begraafplaats Centrum gaat van start

De begraafplaats Centrum wordt ontwikkeld tot een speels en groen rustpunt.
Yannick De Spiegeleir De begraafplaats Centrum wordt ontwikkeld tot een speels en groen rustpunt.
Begin maart starten de werken om de begraafplaats Centrum om te vormen tot een speels en groen rustpunt. Dat meldt bevoegd schepen Jurgen Bauwens (CD&V). 

“De vergroening van de begraafplaats moet resulteren in een volwaardige, groene ontmoetingsruimte binnen de gemeente”, zegt schepen van Begraafplaatsen Jurgen Bauwens (CD&V). “Met de vergroening moet het contact met de omgeving worden versterkt. Momenteel ligt de begraafplaats ingesloten tussen hagen. Doorsteken en open zichten naar het kleinschalige landbouwlandschap enerzijds en naar het natuurgebied De Durmemeersen anderzijds zijn nodig voor een hogere belevingswaarde van de bezoekers op het kerkhof. De vergroening van de begraafplaats, met inbegrip van een doordachte padenstructuur, biedt ook kansen om het wandelnetwerk ten noorden van de Pontravelaan op een aangename en verkeersvrije manier te verbinden met het wandelpad ‘Pontrave dijk’ langs de Durme”, voegt de schepen toe.

Voor het project werd PDPO-subsidie (plattelandsontwikkeling) bekomen een van de hieraan verbonden voorwaarden is het organiseren van een aantal participatiemomenten. Hiervoor werkte het gemeentebestuur samen met RLSD (Regionaal Landschap Schelde Durme). “Op drie momenten kon iedereen kennis maken met het project en opmerkingen formuleren. Met tal van deze bemerkingen wordt rekening gehouden bij de heraanleg die nu zal gebeuren.Op 4 maart aanstaande gaan de werken van start. Hierdoor zal om veiligheidsredenen de begraafplaats ongeveer een maand gesloten zijn voor het publiek. Er zal voor gezorgd worden dat begravingen in die periode uiterst sereen kunnen verlopen”, besluit Bauwens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.