Gouverneur legt oppompverbod uit Oude Durme op

Illustratiebeeld: de Oude Durme.
Foto GDR Illustratiebeeld: de Oude Durme.
De nasleep van de droogte van 2018 laat zich nog duidelijk voelen in verschillende waterlopen in Vlaanderen. De toestand van verschillende ecologisch kwetsbare waterlopen gaat achteruit en verschillende waterlopen dreigen droog te vallen. Daarom heeft de provincie een oppompverbod opgelegd uit de Oude Durme in Waasmunster en Hamme.

Grondwatervoorraden hebben zich onvoldoende kunnen herstellen tijdens de afgelopen winter waardoor bij afwezigheid van neerslag, peilen en debieten van de waterlopen snel dalen.

Om de schade te beperken, heeft de Droogtecommissie geadviseerd voor een captatieverbod (ontrekken van water) in alle ecologisch kwetsbare waterlopen in Vlaanderen, tenzij er redenen zijn waaruit blijkt dat het niet nodig is om — op dit moment — een captatieverbod op te leggen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.