Gevangenisstraf voor bestuurder die verschillende rijverboden gewoon naast zich neerlegt

Geert De Rycke
Al 19 veroordelingen voor sturen tijdens een rijverbod: K.V. is niet aan zijn proefstuk toe en stond dinsdag opnieuw terecht voor de rechtbank in Dendermonde voor sturen tijdens een rijverbod van zes maanden. “Er ontbrak iets op een feest in mijn zaak en dat moest ik dringend gaan halen”, aldus K. 

De feiten dateren van 5 november 2018. Die dag was er een feest in een van de zaken van de beklaagde. “Hij merkte echter dat er iets heel belangrijk vergeten was en sprong toen in de wagen om dit te gaan halen", aldus zijn raadsman. “Hij beseft dat het erg dom was en dat hij het niet had mogen doen", klinkt het. 

Naast het rijverbod had de man ook zijn examens nog niet afgelegd die hem eerder opgelegd waren. Het was uiteindelijk een politiepatrouille die de man herkende in Waasmunster en hem langs de kant plaatste. Het Openbaar Ministerie vroeg een celstraf, en de politierechter ging hier op in en legde K.V. een jaar celstraf op, waarvan de helft met uitstel. Bovendien moet hij een boete betalen van 16.000 euro en kreeg hij opnieuw twee jaar rijverbod en alle examens opgelegd.