Gemeenteraad houdt minuut stilte voor overleden burgemeester: “Waasmunster krijgt Michel Du Tréstraat”

De raadsleden namen een minuut stilte in acht naar aanleiding van het overlijden van de burgemeester.
Yannick De Spiegeleir De raadsleden namen een minuut stilte in acht naar aanleiding van het overlijden van de burgemeester.
Een week na het overlijden van burgemeester Michel Du Tré (CD&V) heeft de gemeenteraad vanavond een minuut stilte gehouden. Als eerbetoon werd ook een voorstel aanvaard om een nieuwe straat op de voormalige Dessosite om te dopen tot de Michel Du Tréstraat.

Kort voor zijn dood had de Waasmunsterse burgemeester zijn wens nog uitgesproken om op de gemeenteraad van april aanwezig te zijn, maar het mocht niet zijn. Vorig week vrijdag blies Michel Du Tré zijn laatste adem uit. Aan de start van de gemeenteraad werd een roos neergelegd op zijn vaste plek aan de gemeenteraadstafel. Even had de meerderheid erover nagedacht om de gemeenteraad uit te stellen. “Maar uiteindelijk hebben we van dat idee afgezien. Michel had heel erg naar deze avond uitgekeken”, klinkt het.

Op de vaste plek van de betreurde burgervader werd een bloem neergelegd.
Yannick De Spiegeleir Op de vaste plek van de betreurde burgervader werd een bloem neergelegd.

Gemeenteraadsvoorzitter en partijgenoot Guido De Cock nam het woord. “Zijn stoel is leeg. Onwezenlijk. Een groot burgemeester. Zijn droom. Ja, een droomburgemeester is heengegaan. Waar kunnen we beter dan in de raadszaal — waar Michel zo dikwijls het woord voerde, de dialoog aanging  — onze erkenning en waardering uitdrukken. De dialoog, met grote dossierkennis. Bij wijlen met snedige argumentatie, maar steeds bereid tot een compromis en indien mogelijk met een vleugje humor. Een koude stilte is nu gevallen. Onze woorden zijn verkrampt. Onze gedachten tollen. Ik maak namens de raad onze deelneming over aan zijn echtgenote en de kinderen.” Nadien riep De Cock de raadsleden en het aanwezige publiek op tot een minuut stilte. Die werd sereen in acht genomen.

De gemeenteraad bracht daarnaast nog een mooi eerbetoon. Het oorspronkelijke voorstel van de cultuurraad om een nieuwe straat op de voormalige Dessosite om te vormen tot ‘Weverij’ werd vervangen door het voorstel om de toekomstige weg om te dopen tot de Michel Du Tréstraat. Het voorstel van de meerderheid werd aanvaard door de gemeenteraad.

Intussen is het nog niet duidelijk welke samenstelling het college van burgemeester en schepenen in de toekomst zal hebben. CD&V gaf eerder al aan dat de besprekingen daarover pas zullen starten na de uitvaart van de overleden burgervader uit respect voor zijn familie.

De gemeente maakte donderdag ook nog enkele praktische regelingen bekend voor de dag van de uitvaart. Zaterdag zal de parking van de school Kouterbos opengesteld worden van 9 tot 18.30 uur. De parking in de Gentstraat zal vanaf 12 uur voorbehouden zijn voor familie en genodigden. In de omliggende straten kan ook geparkeerd worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.