Fikse geldboete voor jonge bestuurder die onder invloed crasht tegen boom

Van de wagen bleef na de klap niet veel meer over.
Kristof Pieters Van de wagen bleef na de klap niet veel meer over.

Thibault V. is door de politierechtbank in Dendermonde veroordeeld tot een geldboete van 2.400 euro nadat hij met zijn Mini Cooper onder invloed van alcohol op 20 oktober 2017 tegen een boom crashte op de Ommegangsdreef in Waasmunster. 

V. zat samen met zijn vriend in de wagen en beiden raakten zwaargewond. De wagen vloog uit de bocht nadat ze met hoge snelheid van een uitstapje naar huis reden. "Ik was samen met mijn vriend naar café 'De herberg' gegaan", aldus Thibault. "We zouden niet lang weg blijven en waren ook niet van plan om echt veel te drinken, maar ik heb de foute keuze gemaakt om dan toch nog achter het stuur te kruipen", klinkt het. 

De advocaat van de beklaagde zegt dat hij beseft dat hij verkeerd geweest is. "Hij wil dan ook zijn verantwoordelijkheid dragen voor dit zware ongeval", klonk het. Zowel Thibault als zijn vriend overleefden het ongeval. "Ik ben blij dat ook onze vriendschap het overleefd heeft", besloot de jongeman. 

Politierechter D'hondt kan dit soort acties echt niet begrijpen. "Als hier een dode bij was gevallen, had je een bijzonder zware straf gekregen", besloot de politierechter. Naast een geldboete van 2.400 euro, moet de man zijn voertuig ook nog twee maanden aan de kant laten staan. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.