Fietsersbond voert actie voor veilige schoolbuurt

Deze moeder die haar dochter dagelijks met de wagen vanuit Lokeren afzet in het centrum van Waasmunster wordt aangemoedigd om wat vaker de fiets te nemen.
Yannick De Spiegeleir Deze moeder die haar dochter dagelijks met de wagen vanuit Lokeren afzet in het centrum van Waasmunster wordt aangemoedigd om wat vaker de fiets te nemen.
In het centrum van Waasmunster hebben leden van de Fietsersbond Hamme-Waasmunster ouders maandagochtend opgeroepen om hun kinderen met de fiets of te voet naar school te laten komen. 

Ouders die hun wagen op het voet- of fietspad parkeerden werden aangesproken op hun verantwoordelijkheid. "Hoe minder wagens in de schoolbuurt, hoe kalmer de schoolstart én hoe beter de luchtkwaliteit. Ook kunnen kinderen in een rustige omgeving zelfstandig naar school gaan. Daardoor zijn ze fitter, gezonder en kunnen ze zich beter concentreren", zegt Christophe Fierens, voorzitter van de plaatselijke fietsersbond.  

Meer info: www.facebook.com/fietsersbondhammewaasmunster.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.